Priroda

Nema stvari koja bi bila tako vrijedna proučavanja kao priroda.

Priroda je jedina knjiga koja na svim listovima nudi mnogo sadržaja. Zagledajte se duboko, duboko u prirodu i tada ćete sve bolje razumjeti. Ako slijedimo prirodu kao vođu nikad nećemo zalutati. Čovjek je ovladao prirodom prije no što je naučio vladati samim sobom ali treba biti svjestan da on pripada prirodi, a ne priroda njemu i da prirodu nismo naslijedili od naših predaka, nego smo je posudili od naših unuka. Zemlja nam je svima majka, ona nas sve hrani i kroz svoja usta mi srastemo s onim što nam ona pruža.

Mediteransko bilje

Da bi se efikasno koristile u ljekovite svrhe biljke moraju rasti na zemlji bez kemije i metala, u kraju gdje nema industrije niti puteva. Pored ovih uvjeta, mediteransko bilje zadovoljava i sve svoje potrebe za sunčevom energijom, tako da u spoju svih bitnih preduvjeta da bi biljka mogla ponuditi svoja ljekovita svojstva – mediteransko bilje zadovoljava sve kriterije.

Okusi Mediterana

Mediteranska prehrana - nematerijalna kulturna baština čovječanstva.

Znanstveno je dokazano da je mediteranska prehrana jedna od najzdravijih tipova prehrane. Specifične namirnice za mediteransku prehranu svakako su riba i morski plodovi, maslinovo ulje kao zamjena za zasićene masnoće, zeleno lisnato povrće poput blitve i raštike, raznoliko voće poput grožđa, dinja, nara.

Radi zaštite mediteranske prehrane, 16. studenoga 2010. UNESCO je odlučio Mediteransku prehranu staviti na popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

Hrana kao kulturna baština

Mirisi Mediterana

Lavanda, kadulja, grožđe, maslina, šipak, artičoka, limun…

Lavanda, kadulja, grožđe, maslina, šipak, artičoka, limun…

Brojne su blagodati mediteranskog podneblja u kojima njegovi stanovnici i posjetitelji neometano uživaju tokom cijele godine.

Lavanda, kadulja, grožđe, maslina, šipak, artičoka, limun… samo su neke od samoniklih ljekovitih biljaka koje spadaju u jedno od tih blagodati i koje su naši stari koristili od davnina kao lijek ili začin. Sljedeći put kad prošetate nekom mediteranskom stazom između biljaka i mora, duboko udahnite mirisne esencije pomiješane s aerosolima iz mora, promotrite svaku biljku koju ugledate usput i promislite, osjetite što vam poručuje.

Mislimo li na zdravlje?

Užurbani život, nedostatak zdravih i svježih namirnica potiče nas da se sve više bavimo zdravljem i uvidimo da je priroda uvijek na našoj strani, a jedino što trebamo učiniti je upoznati se s njezinim blagodatima i iskoristiti ih u svakodnevnom životu.

Svi proizvodi brenda Stella Mediterranea d.o.o. poboljšani su dodatkom pažljivo dizajniranog kompleksa mediteranskih biljaka, nazvanog Mediteranski faktor MF® kojeg ne karakterizira samo jedan spoj ili izdvojeni sastojak kao u farmaceutskim pripravcima, već on sadrži kombinacije prirodnih spojeva koji svojim sinergijskim djelovanjem daju upravo željeni efekt na ljudsko zdravlje, potičući prirodnu ravnotežu u organizmu.

Razvoj Mediteranskog faktora proveden je u suradnji s Kemijsko-tehnološkim fakultetom, gdje je ispitivan fenolni sastav i antioksidacijska svojstva, i Medicinskim fakultetom u Splitu koje je provelo istraživanje izravnih krvožilnih učinaka tipičnih mediteranskih biljaka. Biljke koje su ušle u uži izbor u kreiranju mediteranskog faktora dio su autohtone flore Mediterana s izuzetnim sastavom biološki aktivnih komponenti i djelovanjem na ljudski organizam.

Jedinstvena formula s mediteranskim faktorom

Mediteranski faktor čine četiri

autohtone
mediteranske
biljke:

Ekstrakt sjemenki grožđa

Sadrži tri najjača biljna flavonoida: resveratrol, kvercetin, antocijanidi i proantocijanidi (OPC) koji su nositelji snažnog antioksidacijskog djelovanja te pozitivno utječu na kardiovaskularni, dišni i imunološki sustav, regulaciju šećera u krvi kao i na živčani sustav.

Ekstrakt pokožice grožđa

Izvor polifenolnih spojeva koji posjeduju izraziti antioksidacijski potencijal znatno usporavajući prirodni proces starenja. Fitonutrijenti pozitivno djeluju na srce, krvotok, probavu i živčani sustav te potiču obrambene mehanizme cijelog organizma.

Ekstrakt lista masline

Osim puno biljnih hranjivih sastojaka i vrlo učinkovitog sastojka oleuropeina, ima još najmanje 11 drugih, važnih antioksidanata. Posjeduje jako antimikrobno i antioksidacijsko djelovanje, pomaže u reguliranju krvnog tlaka, snižavanju kolesterola te liječenju kroničnog umora i alergija.

Ekstrakt ploda nara

Odličan izvor vitamina C, vitamina B5, kalija i polifenola, kao što su tanini i flavonoidi. Najzastupljeniji polifenol je punikalagin koji je pokazao svojstva ˝hvatanja˝ slobodnih radikala (antioksidant) te pogoduje zdravlju srca i krvnih žila i smanjuje kolesterol i tlak.

Vitalnost iz esencije
Mediterana