Vitamin C

Vitamin C MF ®

 • Potpora imunološkom sustavu
 • Antioksidacijsko djelovanje
 • Obnova vitamina E
 • Antihistaminsko djelovanje
 • Sinteza kolagena

Sadrži vitamin C kao kalcijev askorbat koji blago djeluje na sluznicu želuca i ima produljeno djelovanje tj. povećanu bioraspoloživost te je nježan za probavni sustav. Inovativna formula s Mediteranskim faktorom MF®, jača imunitet i prirodni je antioksidant.

 

Imunološki sustav

Imunološki sustav predstavlja obrambeni mehanizam našeg organizma koji ima ulogu zaštiti organizam od različitih stranih tijela kao što su virusi, bakterije, gljivice, paraziti i svi ostali mikroorganizmi koji predstavljaju prijetnju po naše zdravlje.

— OPŠIRNIJE
1

Kalcijev askorbat

Vitamin C je u obliku kalcijevog askorbata koji blago djeluje na sluznicu želuca te se preporučuje svima koji imaju problema sa želucem. U ovom obliku se sporije eliminira iz organizma te je na taj način veća njegova iskorištenost.

— OPŠIRNIJE
2

Vitamin C

Vitamin C je u vodi topljiv vitamin koji je potreban za rast i razvoj stanica i tkiva u svim dijelovima tijela. Ljudsko tijelo ga ne može pohraniti pa je jako bitan svakodnevni unos vitamina C putem hrane ili dodataka prehrani. 

— OPŠIRNIJE
3

Liofilizirani plod kivija

Liofilizacijom svježeg ploda kivija omogućena je veća aktivnost i bioraspoloživost enzima, prebiotika i vlakana. Kivi sadrži značajan udio prehrambenih vlakana koja imaju važnu ulogu u regulaciji probave, čemu dodatno pridonosi i probavni enzim aktinidin.

— OPŠIRNIJE
4

Ekstrakt ploda limuna

Najrašireniji i najkorišteniji agrum, posebno tijekom zimskih dana, zbog jačanja imuniteta, unosa vitamina C i antioksidanata. No nakon zimskih dana poslužit će i kao jedan od najzdravijih i najučinkovitijih čistača organizma te vratiti vitalnost, energiju i vitku liniju. 

— OPŠIRNIJE
5

Mediteranski faktor MF®

Vitamin C MF® u sebi sadrži ekstrakte biljaka koje su od davnina poznate i potvrđene kao velike riznice antioksidanata, upotpunjene s najjačim saveznicima Mediterana. Mediteranski faktor čine četiri autohtone mediteranske biljke koje svojim djelovanjem potiču prirodnu ravnotežu i jačaju organizam.

— OPŠIRNIJE
 

 

Uzimati jednu (1) kapsulu dnevno, po potrebi uz obrok.

 

Kupi online Vitamin C MF

Pitanja i odgovori

  Nedostatak vitamina C se naziva hipovitaminoza C, dok potpun nedostatak vitamina C u organizmu se naziva avitaminoza C (kronična hipovitaminoza). Nedovoljan unos vitamina C u početku dovodi do lakog stvaranja modrica na tijelu, mišićne slabosti i općeg umora, gubitka kose, boli i oticanja zglobova, bolova u kostima, suhoće očiju i usta, gubitka apetita, sporog zarastanja rana, krvarenja iz nosa, malaksalosti i sklonosti infekcijama, te krvi u slini i urinu. Često se javlja i anemija iz razloga što je vitamin C neophodan za sintezu hemoglobina u krvi i sazrijevanje eritrocita. Visoki ili potpuni nedostatak vitamina C u tijelu dovodi do bolesti zvane skorbut, a očituje se krvarenjem kože, krvarenjem u mišićima, desnima i unutrašnjim organima što u konačnici može dovesti do smrti.

  Vitamin C u našem proizvodu je u obliku kalcijevog-L-askorbata koji je puferski, za želudac manje agresivni oblik koji ima produljeno djelovanje tj. povećanu bioraspoloživost te je nježan za probavni sustav. Taj oblik vitamina C pruža i nadomjestak u obliku kalcija. Vitamin C MF je posebno dizajniran pripravak koji sadrži idealnu kombinaciju vitamina C i biljnih ekstrakata, velikih riznica antioksidansa i prirodnih izvora vitamina C. Upotpunjen je dodatkom MF-a koji je stvoren po uzoru na vječnu mladost Mediterana, a s ciljem maksimalne učinkovitosti vitamina, minerala i drugih dodanih nutrijenata.

  Svakodnevnim unošenjem probiotika, prebiotika, dijetalnih vlakana te fermentiranih mliječnih proizvoda uravnotežuje se crijevna mikroflora važna za imunitet s obzirom na to da je čak 60% stanica imunološkog sistema smješteno baš u crijevima. Zdrava crijeva znače i jači imunitet organizma. Dijetalna vlakna vlakna pomažu u održavanju dobrog zdravstvenog stanja, u prvom redu poboljšavajući imunološke funkcije, održavajući normalnu želučano-crijevnu funkciju te sprečavajući infekcije. Proizvodi Kivilaks i Figalaks iz naše Herbalaks linije nude najprirodniji i najjednostavniji put do uravnoteženja vašeg probavnog sustava jer su bogat izvor topivih i netopivih dijetalnih vlakana.
  Najbolje ga je uzimati s obrokom jer probavni enzimi pospješuju koncentraciju vitamina u krvi. Budući da je topiv u vodi, tijelo se lako rješava “viška” vitamina C kroz mokraću.Vrlo visoke doze mogu izazvati prolazne probavne tegobe poput mučnine, proljeva i grčeva. Neki znanstvenici tvrde da visoke doze (iznad 10 g) mogu poticati i stvaranje bubrežnih kamenaca te da vitamin C u takvim dozama uništava tjelesne zalihe vitamina B12. Američka akademija znanosti preporučuje da unos vitamina C u odraslih osoba svakako ne prelazi 2 grama dnevno, a američki Nacionalni institut za zdravlje preporučuje unos 15-45 mg vitamina C u djece, 75 mg u mladića, 65 mg u djevojki, 90 mg u odraslih muškaraca i 75 mg u žena. Pušačima se preporučuje uzimanje dodatnih 35 mg vitamina dnevno.

  Voće i povrće uz vitamin C sadrže i cijeli niz drugih tvari, osobito flavonoida koji blagotvorno djeluju u sinergiji s vitaminom C. Ipak, u slučajevima neredovite i neadekvatne prehrane ili kod osoba starije dobi, osoba izloženih stresu, alkoholičara, kod osoba koje se oporavljaju od operacije, imaju opekline ili rane, kod osoba na dijalizi te osoba izloženima zagađenjima iz okoliša koristan može biti povišen unos vitamina C kojeg je najčešće teško postići prehranom pa nam tada itekako pomažu dodaci prehrani. Visoke doze vitamina C, koje je moguće osigurati tek dodacima prehrani vrlo su korisne u zimsko doba infekcija. Iako vitamin C ne može spriječiti zarazu gripom ili prehladom, dokazano je da u dozama od 1-2 g dnevno skraćuju trajanje i ublažavaju simptome obične prehlade.

Zdravi kutak