Stres i zdravlje muškarca

Stres i zdravlje muškarca

Stres je prirodna reakcija tijela i u malim količinama može djelovati stimulirajuće. Međutim, u današnjem, užurbanom načinu života, neprestano smo izloženi malim količinama stresa i gotovo smo izgubili sposobnost aktiviranja prirodne reakcije opuštanja. Stres postaje naša svakodnevica i iznimno štetan, pa čak i opasan po naše zdravlje. Svakodnevne brige mali su događaji koji mogu biti kronični i ponavljajući i koji baš zbog toga mogu uzrokovati tjelesne i psihološke simptome kao i kod velikih životnih događaja.
Stres može utjecati na sve aspekte života, uključujući i emocije, ponašanje, sposobnost razmišljanja i fizičko zdravlje. Niti jedan dio tijela nije imun.  Stresne reakcije na ljude djeluju vrlo negativno i pridonose razvoju mnogih bolesti, kako tjelesnih, tako i psiholoških poremećaja.
Kada su pod stresom, stanice imunološkog sustava nisu sposobne odgovoriti na hormonalnu kontrolu i tako se stvara upala koja vodi u bolest. Stres može imati negativne posljedice na mušku plodnost, ubrzati razvoj raka prostate, ali i utjecati na fizičku privlačnost muškarca. Nedavno istraživanje pokazalo je kako kronični stres ubrzava razvoj raka prostate, a osobe koje boluju od ove vrste raka mogu imati koristi od smanjenja količine stresa kao sastavnog dijela liječenja. Metode nošenja sa stresom mogu dati pozitivne rezultate kod muškaraca s rakom prostate. Erektilna disfunkcija povezana je s psihološkim faktorima, poput stresa, tjeskobe i depresije. Parasimpatički živčani sustav odgovoran je za seksualno uzbuđivanje, a kada smo pod stresom, aktivniji je simpatički živčani sustav.  
Srećom, LiKoProst MF® ne donosi nikakav rizik za vaše zdravlje, pristupačan je i učinkovit.