Pozitivni učinak gela barbadenške aloje je prilično dobro istražen te se od davnina koristi u medicinske svrhe zbog toga što je bogat esencijalnim aminokiselinama i masnim kiselinama, enzimima, sterolima i drugim nutrijentima koji djeluje i analgetski i protuupalno.
Potpora je probavnom sustavu, pospješuje imunitet, pomaže u apsorpciji hranjivih tvari i održavanju zdrave razine energije.
Potiče probavu, neutralizira povišenu želučanu kiselinu te na taj način smanjuje pečenje i bolove u želucu.
Regulira djelovanje gastrointestinalnih simbiotiskih bakterija, smanjuje gljivice, normalizira pH stolice, pomaže kod probavnih tegoba: iritabilnog crijevnog sindroma, kolitisa, polipa u debelom crijevu, hemeroida, proljeva i zatvora.
Prodire kroz stijenku probavnog trakta, ispire štetne bakterije i čisti crijevne resice od naslaga.
Poboljšava rad jetre ugroženu upotrebom štetnih sastojaka. Bioaktivne komponente pored protuupalnih, antivirusnih i imunostimulirajućih osobina, poboljšavaju protok hranljivih i eliminaciju štetnih spojeva.