Likoprost MF

LikoProst MF ®

 
 
 • Kod simptoma učestalog i otežanog mokrenja
 • Osjećaja nepotpunog pražnjenja mjehura
 • Oslabljenog ili isprekidanog mlaza mokraće
 • Učestalog mokrenja tijekom noći
 • Hitne potrebe za mokrenjem kod samo male količine mokraće unutar mokraćnog mjehura

Sadrži fitosterole iz ekstrakta korijena koprive koji smanjuju otok prostate, a tanini vežu bjelančevine i sprječavaju upalu. Obogaćen je blagotvornim djelovanjem likopena iz rajčice i peršinom koji olakšavaju izmokravanje.

 

Prostata

Vodeći zdravstveni problem s kojim se susreću muškarci predstavljaju tegobe s prostatom. One mogu biti različite naravi, jačine i oblika. Prostata je žlijezda pridružena muškom spolnom sustavu, smještena ispod mokraćnog mjehura i ispred završnog dijela debelog crijeva, veličine kestena, okružuje mokraćnu cijev.

— OPŠIRNIJE
1

Korijen koprive

Problemi s povećanjem prostate uspješno se mogu ublažiti primjenom pripravaka od različitih biljnih vrsta među kojima značajno mjesto zauzima kopriva. 

— OPŠIRNIJE
2

Likopen iz rajčice

Plodovi rajčice sadrže visok udjel karotenoida, biljnih pigmenata od kojih i potječe karakteristična crvena boja, a među kojima je likopen jedan od najznačajnijih.

— OPŠIRNIJE
3

Liofilizirani peršin

Miristicin i apiol, dvije aktivne komponente koje su prisutne u liofiliziranom peršinu povećavaju protok mokraće, te pomaže pri uklanjanju infekcija mokraćnog kanala.

— OPŠIRNIJE
4

Mediteranski faktor MF®

Likoprost MF® u sebi sadrži ekstrakte biljaka koje su od davnina poznate i potvrđene kao velike riznice antioksidanata, upotpunjene s najjačim saveznicima Mediterana. Mediteranski faktor čine četiri autohtone mediteranske biljke koje svojim djelovanjem potiču prirodnu ravnotežu i jačaju organizam.

— OPŠIRNIJE
 

Uzimati 1-2 kapsule dnevno.

Nakon 4 tjedna kontinuirane upotrebe, napravite pauzu od 2 tjedna.

 

Kupi online LikoProst MF

Pitanja i odgovori

  Možete. LiKoProst MF® je biljni dodatak prehrani, 100% prirodan proizvod koji sadrži liofilizirani peršin koji dovodi do potpunog izmokravanja te ujedno uklanja infekcije mokraćnog kanala. Liofilizirani peršin ima jaku preventivnu ulogu, a ujedno potiče i otklanjanje niza unutarnjih i vanjskih poremećaja u organizmu. Preporučava se korištenje jedne do dvije kapsule na dan u periodu od tri tjedna, nakon čega je potrebno napraviti pauzu od 1 tjedan.

  Prehrana koja povećava rizik od nastanka bolesti prostate uključuje prehranu bogatu zasićenim mastima i masnoćama životinjskog podrijetla, prekomjernu konzumaciju mlijeka, visok unos crvenog mesa te nizak unos ribe, voća i povrća. Smanjenje rizika od nastanka bolesti usmjereno je vegetarijanskoj prehrani. Potrebno je dakle smanjiti unos zasićenih masnoća, smanjiti unos mesa, jaja, sira i mlijeka te povećati unos ribe, pogotovo plave. Preporuča se redovito konzumiranje mahunarki, posebice soje, čija se konzumacija povezuje sa smanjenjem rizika od nastanka raka prostate, kao i visok unos cjelovitih žitarica i njihovih proizvoda. Hrana za zaštitu prostate općenito treba biti bogata vitaminom E, selenom i cinkom (kamenice, bućine i lanene sjemenke).
  Može. Povećanjem otpora mokrenju, koje nastaje povećavanjem prostate, u znatnoj mjeri se oštećuje i mokraćni mjehur u kojem zaostaje sve više urina kojeg ne može izbaciti pa se u kasnijim fazama napredovanja bolesti može razviti uremija (nakupljanje otpadnih tvari koje se ne mogu eliminirati mokraćom) i oštećenje bubrežne funkcije jer se navedeni "zastoj mokraće" širi iz mjehura unazad, mokraćovodima na bubrege.
  Preventivne mjere se provode kod početnih smetnji s dobroćudnim povećanjem prostate koje ne utječu ozbiljnije na kvalitetu života. Sastoje se od izbjegavanja dužeg boravka u hladnom i vlažnom, umjerenog konzumiranja kiselog, ljutog, paprenog i slanog jela, kao i kave i alkohola. Svi navedeni čimbenici utječu na moguće pogoršanje tegoba s mokrenjem zbog direktnog djelovanja na receptore na razini vrata mokraćnog mjehura i prostatičnog dijela mokraćne cijevi (naglasak je na izbjegavanju i umjerenosti, a ne na potpunom odustajanju od dosadašnjeg načina života jer ipak je najteže prihvatiti promjenu navika).
  Preventivne aktivnosti imaju smisla samo i jedino u vezi raka prostate, dok ostale bolesti prostate nisu predmet preventivnih pregleda. Svaki muškarac iznad 50 godina, pa sve vjerojatno do svojih 75 godina, treba jednom godišnje učiniti urološki pregled i PSA. U slučaju pozitivne obiteljske anamneze, s takvim aktivnostima potrebno je započeti već i ranije i to u dobi između 40 i 45 godina.

Zdravi kutak