Kivilaks

 
 • Prirodna i nježna pomoć za reguliranje probave
 • Pomaže održavanju zdrave crijevne mikroflore
 • Pridonosi održavanju normalne funkcije crijeva

Sirup za prirodnu regulaciju probavnog sustava. Sadrži suhe smokve, suhe šljive, dok je njegov glavni sastojak liofilizirani kivi, dobiven procesom liofilizacije iz svježeg ploda kivija. Kivilaks ne djeluje samo blago laksativno već na prirodan način pomaže uravnotežiti i održati probavni sustav zdravim bez izazivanja crijevnih kolika i snažnog purgativnog učinka.

 

Probavne tegobe sadašnjice

Probavne tegobe mogu biti različitog tipa: od osjećaja nadutosti i težine u želucu, preko žgaravice i nepodnošenja određenih namirnica (intolerancija na laktozu, fruktozu ili histamin iz hrane), do zatvora uzrokovanog slabijom pokretljivošću crijeva i neravnotežom crijevne flore.

— OPŠIRNIJE
1

Liofilizirani plod kivija

Liofilizacijom svježeg ploda kivija omogućena je veća aktivnost i bioraspoloživost enzima, prebiotika i vlakana. Kivi sadrži značajan udio prehrambenih vlakana koja imaju važnu ulogu u regulaciji probave, čemu pridonosi i probavni enzim aktinidin.

— OPŠIRNIJE
2

Suhe smokve

Suhe smokve su iznimno bogat izvor prehrambenih vlakana, a visok udio čine netopljiva u vodi. Netopljiva vlakna privlače vodu, koja u debelom crijevu omekšava stolicu i čini ju voluminoznijom, te opušta mišiće u crijevima što potiče pražnjenje crijeva.

— OPŠIRNIJE
3

Suhe šljive

Suhe šljive sadrže visok udjel topljivih vlakana. Topljiva se vlakna tijekom probave otapaju i stvaraju viskoznu, želatinastu masu. Ona štiti probavni trakt od apsorpcije različitih supstancija, primjerice šećera i masnoće iz hrane.

— OPŠIRNIJE
4

Prehrambena vlakna

Suha smokva i kivi su bogat izvor prehrambenih vlakana. Suha šljiva sadrži oko 70% topljivih vlakna, dok kivi posjeduje oko 60% netopljivih vlakana. 

— OPŠIRNIJE
 

Sirup uzimati pomoću priložene dozirne žličice (5 ml).

Djeca od 1 do 12 godine jednu (1) žličicu dnevno. 

Odrasli, trudnice i dojilje tri (3) žličice dnevno.

Sirup uzimati natašte nakon čega se preporučuje popiti čašu vode.

Prije upotrebe promućkati.

 

 

Pitanja i odgovori

  Da jer Kivilaks prirodni pripravak na biljnoj bazi, proizveden bez upotrebe boja, aditiva, konzervansa… Dakle, bez neželjenih nuspojava. Siguran je za dugotrajnu upotrebu te ne izaziva navikavanje. Štoviše, najbolji rezultati se i postižu svakodnevnom upotrebom. Ne uzrokuje navikavanje, grčeve i proljev koji su povezani s djelovanjem nekih laksativa. Također, ne sadrži ni gluten, ni laktozu, tako da potrošači osjetljivi na te sastojke mogu koristiti naš proizvod bez ikakvih štetnih učinaka.

  Do 25% trudnica pati od zatvora tijekom i nakon trudnoće, a zahvaljujući sastavu Kivilaks je prikladan za njih kao i za dojilje i djecu. 100% je prirodan proizvod koji uspostavlja normalan rad probavnog sustava i potiče redovito pražnjenje crijeva. Djeluje povoljno na uspostavljanje ravnoteže crijevne flore.

  Kivilaks ne djeluje samo blago laksativno već na prirodan način pomaže uravnotežiti i održati probavni sustav zdravim. Ako nemate zatvor i ne patite od konstipacije ne znači nužno da imate zdrav probavni sustav – za istinsko zdravlje probavnog sustava potrebno je osigurati unos različitih hranjivih tvari, ne samo vlakana. Kivilaks nije samo bogat izvor vlakana i probavnih enzima nego i drugih vrlo značajnih nutrijenata kao što su prebiotici, fenolni spojevi, vitamini C, E i K, vitamini B skupine, beta-karoten te izvor različitih minerala, posebice magnezija koji također pridonosi pravilnom funkcioniranju probavnog sustava. Laksativnom djelovanju doprinose i prirodni šećer sorbitol (apsorbira vodu i zadržava je u crijevima čineći stolicu mekšom) te dihidroksifenil-isatin (tvar koja potiče kontrakcije crijeva) važni sastojci suhih šljiva.

  Da jer je Kivilaks proizvod koji na prirodan način pomaže uravnotežiti i održati probavni sustav zdravim te djeluju preventivno na zdravlje crijeva. Čak i ako nemate problema sa pražnjenjem crijeva ili drugim simptomima konstipacije, ovi proizvodi i dalje imaju pozitivan učinak. Prebiotici u njima poboljšavaju rast dobrih bakterija te smanjuju razinu loših bakterija u Vašem probavnom sustavu. Ravnoteža ovih bakterija je jedan od ključnih uvjeta za održavanje probavnog sustava i zdravlja općenito.

  Učinkovitost Kivilaksa je bazirana na visokom udjelu vlakana te ostalim blagotvornim sastojcima smokve i šljive, a glavni sastojak je liofilizirani kivi, dobiven procesom liofilizacije iz svježeg ploda kivija. Kivi pomaže u regulaciji probavnog sustava putem prebiotičkog djelovanja topljivih vlakana te enzima aktinidina koji razgrađuje bjelančevine i pospješuje probavu.

Zdravi kutak